Tinnoset Bygg og laft

Drømmer du om en laftet hytte eller et hus i tømmer?

Skikkelig tømmer og håndtverk koster litt mer, men vi er overbevist om at byggherren blir mer fornøyd i ettertid. Ett hus eller en hytte skal man ha i mange år, og det er derfor klart mest lønnsomt å satse på kvalitet.

Vårt håndverk er vår stolthet og vi leverer bygg til hele Sør-Norge. Restaurering av laftet bygg er en av våre spesialiteter.

Etter 20 år i bransjen har det blitt mange bygg. Her er noen av våre utvalgte prosjekter.
Trykk på en av kategoriene for å sortere.

Arvid André Fjeld har laget ein fin liten mini dokumentar om drifta på sagbruket.

Fra tømmer til bygg: Alt blir brukt i treet

Tinnoset Sag

Tinnoset Sag AS er et spesialsagbruk for skjæring og høvling av grovt kvalitetstømmer fra Telemark og Buskerud. Gammelt sakte vokst furu tømmer  og markedets beste bonitet.

Tømmeret kommer fra lokalområdet, og selgerene er miljøsertifiserte og kan dokumentere virkets opprinnelse gjennom ISO 14001 sertifikat, der Levende Skogs standarder er lagt til grunn.

Med 30 års erfaring er vi blant de beste i Norge når det kommer til kvalitet. Alt tømmeret vi kjøper er miljøsertifisert. I tillegg til laftetømmer leverer vi en rekke andre spesialprodukter.

Laftetømmer

Seintvokst malmrikt kvalitetstømmer fra Telemark.
Alt tømmeret vi kjøper er miljøsertifisert.

Leveres i 6, 7, 8, 9 og 10″ bredder.
Lengder fra 3,7 m til 10,5 m.

Laftetømmer skjæres med rot og topp, dvs. at tømmeret følger den naturlige avsmalningen på treet. Vi kanter tømmeret på to eller fire sider. I tillegg leverer vi ferdig høvlet vegg, med oval eller rett profil.

Spesialprodukter

Grove dimensjoner er normalt på lager. De vanligste dimensjonene er 12 x 12 tom, 11 x 11 tom, 10 x 10 tom, 8 x 12 tom, 8 x 8 tom, men vi leverer selvsagt både større og mindre dimensjoner og mål etter spesialbestilling.

Villmarkspanel skjæres i 1 » tykkelse av grovt, håndbarket furutømmer. Leveres som liggende eller stående kledning. 7″ underligger.

Lange vindskibord

Vi har bra utvalg av lange vindskibord. Du slipper å skjøte, selv om lengdene er 7 meter!

Ujusterte materialer til kledning og konstruksjon.
Kjøper du kledningsbord av oss får alle borda på veggen rettsida ut. Vi har også bra utvalg i lange lengder.

Massivtre leveres i store dimensjoner til massivtre elementer.

Takåser

Takåser i rundtømmer produseres av rettvokst gran. Alle lengder opp til 12 meter. Disse leveres maskinbarket eller ubarket. Ønsker dere en rettkant på åsene ordner vi det på åser på inntil 10,5 meters lengde.

vi har dreibenk på bruket som kan dreie fra 20-70 cm diameter og 10 meter lengde. dreier sylindriske og koniske åser, vi skjærer margspor for og redusere sprekking ved tørking.
vi kan også frese flate hvis det er ønskelig.

se mere om dreibenken her  Dreibenk

Båtmaterialer

Båtmaterialer til restaurering av båter.
Vi har flere års erfaring i båtmaterialer, og leverer stadig mer.

Blant annet hudplank, spantetømmer, dekksplank, dollbord mm. Vi skjærer både kantved og flaskved, alt etter ønske og behov. Mye malme.

Stavkledning

Stavkledning normalt i 21 og 28 mm tykkelse. Bredder på 8 tom. 


Kvistreine materialer leveres i de fleste dimensjoner. Passer godt til listverkproduksjon og møbelproduksjon. Vi har bra utvalg i 3 og 4 sidig kvistreine materialer.

Restematerialer

Vi passer på å utnytte tømmeret til det fulle. Restematerialer er fremdeles av høy kvalitet og er populært til mindre konstruksjoner som benker, støyvegger flis, etc.