Bakkerud og Kløvsgård fornøyde kunder av Tinnoset bygg og laft utenfor huset sitt

Folka på Tinnoset Bygg & Laft er «hel ved» og lidenskapelig opptatt av tømmer og håndverket

Står valget ditt mellom norsk laftetømmer og billigere varianter? Hva er egentlig forskjellen på disse to?  

 

-Lidenskap for råvaren og tålmodighet til å la tømmeret klargjøre seg. I dette faget får uttrykket hastverk er lastverk en ny betydning. Du får snart vite hvorfor.  

 

 Vi møter ekteparet på gården i Bamble, i sitt splitter nye laftehus. Godfølelsen kjenner vi med en gang vi kommer inn på tunet. Her er det jammen godt å være! Noe mer rotekte norsk stemning enn du kjenner her på gården, skal du lete lenge etter. Dette er Norsk bygdeidyll på sitt beste; Fuglene kvitrer og en hare springer elegant over tunet.  

 

 Når vi spør ekteparet om hva det beste med Tinnoset Bygg & Laft og sitt nye hus er, tar det ikke lang tid før vi, ivrig i kor, hører; tid, kvalitet og pris! Dette beskriver Tinnoset Bygg & Laft godt, sier de.  

 

Detaljer på laftehus levert av Tinnoset laft og byg

 

Tinnoset laft leverte til avtalt tid 

-Kvaliteten på tømmeret og selve byggeprosessen var enestående. Vi fikk ingen overraskelser underveis; Tinnoset Bygg & Laft leverte akkurat det vi hadde ønsket og blitt enige om – intet mindre.  

 

 Tilleggsfakturaer på uforutsette ting så vi heller aldri noe til. Etter samarbeidet med Tinnoset Bygg & Laft, sitter vi ikke bare igjen med et flott laftehus, men vi har også følt oss trygge og ivaretatt hele veien.  

 

Kvalitet i alle ledd  

Tinnoset Bygg & Laft og arkitekten på prosjektet har samarbeidet ved flere anledninger tidligere.  

 

-Samarbeidet med arkitekten var så bra. For oss som kunder var dette en trygghet. De hadde en fin flyt på befaring, tegninger, materialer, tidsfrister, og så videre. Alt var så godt gjennomtenkt. Hele prosessen var en ren symfoni – ingen sure toner.  

 

Laftehus i Bamble levert av Tinnoset bygg og laft

 

Lidenskapelig opptatt av faget og deg som kunde  

For ekteparet som selv er opptatt av kvalitet og ekte norsk treverk, var det, for dem, en fryd å samarbeide med Tinnoset Bygg & Laft om dette prosjektet.  

 

 -Samtalene våre var lidenskapelige om treverk og lafteknuter. Et tre er ikke et bare et tre for oss! Vi snakket om årringer, vekstvilkår og hvor trærne trives best. Lagring etter hogst er vel så viktig. Du kan godt sammenligne treverket med en skikkelig god XO konjakk.   

 

Detalj under tak og møne på laftehus levert av Tinnoset bygg og laft

 

Valget av leverandør var lett da vi møtte Tinnoset laft og bygg 

Deres lidenskap for faget kom veldig godt frem. Raskt fikk vi et solid inntrykk av firmaet og folka. De hadde virkelig greie på faget. Hver gang vi møttes tok de seg veldig god tid til oss, selv om de tydelig hadde det travelt. Oppgavene la de til side – de konsentrerte seg kun om oss. Du fikk aldri følelsen av at du brukte tiden deres. 

 

Detaljer laftehus levert av Tinnoset bygg og laft

 

Hastverk er ikke bra for laFtverk 

For å la bygget få sette seg, må du ha en god dose tålmodighet og tid. Med laftehus av denne kvaliteten kan du ikke ha det travelt.  

 

-Etter at bygget ble reist, har huset stått og satt seg nå over vinteren. Foreløpig bor vi i gamlehuset. I vinter beiset vi huset innvendig. Over sommeren flytter vi inn i drømmehuset vårt – og sånn som vi gleder oss! Vi har tid til å vente. Slike trehus må få sette seg, og la treverket sige; All fuktigheten må ut.  

 

Huseier av laftehus levert av Tinnoset bygg og laft
Huseier Kløvsgård sammen med hunden sin utenfor laftehuset sitt i Bamble

Venner for livet 

– Under byggearbeidet, huset vi snekkerne her på gården. Det har blitt mange gode samtaler om treverk, håndverk og livet ellers. Folka på Tinnoset laft stikker innom når de er her i området. Det føles som vi har kjent hverandre et helt liv! 

 

 Du kjenner følelsen når favorittonkelen din tar med gave til deg fra sine utenlandsreiser? Ikke sant? De stikker innom, helt på eget initiativ. Vi forventer det ikke, men selvsagt er det stas når de kommer.  

 

 

Utsikt sett fra stuen i laftehus levert av Tinnoset bygg og laft
Utsikt utover gården sett fra stuen i laftehus levert av Tinnoset bygg og laft

 

Hvorfor vil dere anbefale Tinnoset laft?   

-Her får du veldig solide folk med lidenskap for tømmer og laftebygg. Dette er en ryddig leverandør. Prosessen var en fryd og så forutsigbar. Alt gikk etter planen. -Og for en interesse de viser oss som kunde! Vi har aldri opplevd en slik interesse noen gang. -Sånn oppriktig interessert.  

 

 -For Tinnoset laft er det ikke økonomien som driver dem, men lidenskapen for tømmeret og byggeteknikken. De er nok like stolte som oss av dette laftehuset. Og du, de snakker vanlig folks språk. De er «hel ved». Du får aldri følelsen av å bli lurt. Den gode magefølelsen, den fikk vi helt i starten av prosjektet – og den har kun blitt forsterket.  

 

 Vi er så utrolig fornøyde!  

 

Laftehus Bamble levert av Tinnoset bygg og laft

 Lill-Heidi Bakkerud og Kjell Vidar Kløvsgård

 

 

Kontakt Tinnoset Bygg & Laft i dag for en uforpliktende samtale om ditt drømmeprosjekt

Kontakt oss her